Een nieuwe baan voor Leerpiet?

December 2, 2017

Als de Sinterklaasfabriek bijna haar poorten sluit en de laatste groepen kinderen worden rondgeleid krijgt Sinterklaas belangrijk bezoek! Zijn collega en vriend de Kerstman komt op bezoek. Ook de Kerstman denkt erover een tijdelijke fabriek in Maastricht te openen.

‘Het werkt voor ons prima!’ legt Sinterklaas uit, maar alleen omdat ik een hele goede Hoofdpiet én Hulppiet heb!’. ‘Kan ik die niet een poosje lenen?’ grapt de Kerstman. ‘Nou, ik heb nog wel een Leerpiet die dit jaar uitstekend werk heeft geleverd. De Hoofdpiet en de Hulppiet zijn erg onder de indruk van zijn kwaliteiten. Vraag hem eens wat hij ervan vindt.’

 

Leerpiet luistert aandachtig naar de Kerstman. Een gek idee eigenlijk dat de Kerstman aan een Leerpiet vraagt of hij hem kan helpen met een Kerstmanfabriek in Maastricht… ‘Ik ben erg blij en vereerd,’ zegt Leerpiet. ‘Blij omdat ik van Sinterklaas de kans heb gekregen hier in Maastricht te kunnen helpen en blij omdat Hoofdpiet en Hulppiet mij zo goed geholpen hebben. Ik ben vereerd dat de Kerstman mij vraagt voor hem te werken maar ik wil liever nog meer leren en volgend jaar weer voor Sinterklaas in zijn Maastrichtse fabriek werken. Nee dus, meneer de Kerstman maar wel bedankt!’

 

 

De Kerstman begrijpt dat Leerpiet liever bij Sinterklaas blijft werken maar is toch een beetje teleurgesteld. ‘Ik heb wel een idee,’ zegt Leerpiet. ‘U heeft Thomas ook aan het werk gezien. Hij kan veel meer dan alleen skaten. Ik denk dat hij u goed kan helpen met uw Kerstmanhuis! Vraag hém!’ Thomas is erg enthousiast en als Sinterklaas en de pieten naar Madrid terugreizen begint hij aan zijn werk voor de Kerstman, in het Kerstmanhuis! Volgend jaar misschien ook in een Kerstmanfabriek…

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

November 17, 2017

November 14, 2017

November 8, 2017

November 4, 2017

November 1, 2017

October 25, 2017

October 19, 2017

October 12, 2017

December 10, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht

© 2016 -2017 by Kiwanis.

​Adres Sinterklaasfabriek: 

SAM Decorfabriek

Meerssenerweg 215, 6224 AE Maastricht

Pers: 06-52698063

Eventinformatie:06-83190746