De 'Skatepiet'!

Ook Sinterklaas is enthousiast. ‘Het past helemaal in mijn plannen om dit jaar ook wat nieuwe activiteiten toe te voegen!’ had Sinterklaas gezegd. ‘Heb ik jullie niet gezegd dat het een goed idee was om Leerpiet mee te sturen? Hij is zelfs écht een ‘Leer’piet aan het worden!’ had hij toegevoegd toen hij even alleen met Hoofdpiet en Hulppiet sprak.

De volgende dag gaan de pieten en de nieuwe Skatepiet naar het gebouw van SAM. ‘Wij moeten met de nieuwe inrichting beginnen!’ had Hoofdpiet bij het ontbijt gezegd. ‘Zorg jij, Leerpiet, dat onze nieuwe aanwinst er ook bij is!’ De vier pieten lopen als de Nieuwe Musketiers langs het station naar het SAM-gebouw, opnieuw de Sinterklaasfabriek van 2017!

‘Weten jullie dat een van de beroemde vier musketiers hier in Maastricht is gesneuveld!’ Leerpiet verteld het verhaal zonder te kijken of de andere drie wel luisteren. Misschien deden ze dat ook niet want als ze voor het gebouw staan denken Hoofdpiet en Hulppiet nog maar aan één ding: De Sinterklaasfabriek moet weer gaan draaien!

Gelukkig krijgen de pieten dit jaar weer veel hulp zodat alles op z’n plek zal staan als Sinterklaas en alle andere pieten bij de Servaasbrug in Maastricht aankomen. Terwijl de vier door de nog lege fabriek lopen zegt Leerpiet plotseling: ‘Zeg, ik heb een idee!’ Hoofdpiet en Hulppiet kijken elkaar aan. ‘Hou je vast!’ fluistert Hulppiet tegen Hoofdpiet. ‘Dat wordt weer een skypegesprek met Sinterklaas…


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht