Weer een nieuwe piet?

De drie pieten staan in het café van de ‘Poshoorn’ bij de bar. Hoofdpiet heeft zojuist

uitgebreid verteld hoe het avontuur met de politie was afgelopen en hoe ze toevallig de meneer van SAM waren tegengekomen. De skater, hij heet Thomas, luistert met veel plezier en de vier zijn gezellig aan het praten als hij plotseling zegt: ‘Zégk, zow iech dit jaor neet mit kinne helpe?’ De eerste die reageert is Leerpiet. ‘Wat een fantastisch idee!’ Hoofdpiet en Hulppiet echter, kijken elkaar zwijgend aan… ‘ Iech weet tot iech geine échte piet bin, mér iech kin wel helpe. Skate-lesse geve beveurbeeld. Daan daon iech wel aoch zoen sjoen pietenpak aon netuurlijk.’ Hoofdpiet en Hulppiet zwijgen nog steeds… Het is weer Leerpiet die als eerste iets zegt: ‘Ik kan jou wel leren hoe je ‘piet’ moet zijn!’

Hulppiet kijkt Hoofdpiet aan en kan zich niet meer inhouden: ‘Hoor je dat? Leerpiet wil Thomas leren hoe hij ‘piet’ moet zijn… Het moet niet gekker worden!’

‘Eigenlijk is het geen slecht idee ’ zegt Hoofdpiet. ‘We zullen dit natuurlijk eerst met Sinterklaas moeten bespreken!’ Leerpiet en Thomas zijn inmiddels doorgegaan met plannen maken en kijken een beetje teleurgesteld als Hoofdpiet hun gedroom stoort. ‘Ik zei net tegen Hulppiet dat het een goed idee is maar ik ga dat eerst met Sinterklaas bespreken. Wij skypen vanavond toch.

#Sintcity #Sinterklaasfabriek #Sint #Sinterklaas #Poshoorn #Hulppiet

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht