Nog een oude bekende!


Na het prettige gesprek met de meneer van SAM wandelen de pieten in de richting van de markt, naar het stadhuis. Hoofdpiet had voorgesteld het mooie stadhuis aan Leerpiet te laten zien. Ook nu is het marktdag en is het een drukte van jewelste. ‘Kijk! zegt Leerpiet en hij wijst op het beeld in de fontein, ‘Dat is het ‘Mooswief’, mooswiever waren boerinnen die hier groenten kwamen verkopen!’ Nadat de drie pieten het stadhuis ook van binnen hebben bekeken wordt het tijd weer naar het hotel te gaan. Via het Dinghuis en de Lievevrouwekerk lopen de pieten over de Hoge Brug, dé brug waar Hoofdpiet en Hulppiet een jaar geleden boven overheen gelopen waren, terug naar het hotel. Op de brug raast plotseling een jongeman op een skateboard vlak langs het drietal. ‘Sorry!’ roept de skater. ‘Kijk eens!’ zegt Hulppiet, ‘is dat niet…’ ‘Inderdaad! Hé skater!’ roept Hoofdpiet. De skater stopt en draait zich om. ‘Hé, hoi! Weer in de stad? Is ’t alweer ’n jaor geleije? Wie is ’t mit uuch? Iech höb miech nog aofgevraog wie dat is aofgelaope mit de pelitie toen!’ Met zijn skateboard onder zijn arm wandelt de skater met de drie pieten de brug af. Hulppiet nodigt hem uit om in het hotel even bij te praten en antwoord te geven op al zijn vragen.

#Sintcity #Sinterklaas #Sinterklaasfabriek #Maastricht #Pietenblog #skater #Mooswief #Sint

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht