De meneer van SAM


De volgende dag begint met een wandeling door het centrum van Maastricht. Leerpiet moet immers de weg leren vinden. De pieten wandelen in de richting van de Servaasbrug. Eenmaal aangekomen wordt een foto gemaakt. ‘Daar komt de boot van Sinterklaas aan!’ zegt Hoofdpiet. Hulppiet wijst naar een boot aan de kade en voegt toe: ‘En in de ‘Spanjevallei’ logeert als hij in Maastricht is!’ ‘Weten jullie dat de brug al heel oud is?’ zegt Leerpiet. ‘De Romeinen hadden er al een, ietsje verder!’ Tegelijkertijd maakt hij een foto van de kade en zegt vriendelijk: ’ Goojemorge mevrouw!’ tegen een passerende dame op een fiets.

Op het Vrijthof wijst Hoofdpiet de Leerpiet op het Theater aan het Vrijthof, de Vogelstruys en het Museum aan het Vrijthof. In het Museum hebben ze afgesproken met de meneer van SAM, de meneer die hun het vorig jaar zo goed had geholpen bij het vinden van een gebouw voor de ‘Sinterklaasfabriek’. ‘Kan ik ook even het museum inlopen? vraagt Leerpiet.

In het grand-café van het museum zitten twee pieten en de meneer van SAM aan een tafeltje. Terwijl de drie genieten van een heerlijk stuk vlaai en een kop koffie, complimenteert de meneer van SAM de pieten met het grote succes van het vorig jaar: ‘Viefdoezendzèshoonderd bezuukers en hiel väöl blij geziechte! Fantastisch!’. De pieten kijken een beetje verlegen. ‘Nou,’ antwoordt Hoofdpiet, ‘We hebben hard gewerkt maar héél veel mensen hebben héél hard gewerkt, de organisatie maar ook alle pieten én Sinterklaas natuurlijk!’ Vervolgens gaat het gesprek over de Sinterklaasfabriek van 2017. Wat zou er allemaal anders worden en wat blijft hetzelfde. Eén ding verandert in ieder geval niet: de plaats van de fabriek. ‘Dat is natuurlijk weer de SAM Decorfabriek!’ zegt de meneer van SAM. ‘En,’ voegt Hoofdpiet toe, ‘Er gaan dit jaar nóg meer mensen helpen!’

Bij gebrek aan iets anders ‘toasten’ de pieten, de meneer van SAM en de inmiddels aangeschoven Leerpiet, met de bijna lege koffiekopjes op een succesvolle ‘Sinterklaasfabriek 2017’. ‘Op de Sinterklaosfebrik! Dat 't 'n groet succes maag weure!’ zeggen Leerpiet en de meneer van SAM in koor. Opnieuw kijken Hoofdpiet en Hulppiet met verbazing naar de jonge Leerpiet…

(Lees binnenkort verder over de avonturen van de pieten...)

#SamDecorfabriek #Sinterklaafabriek #Sinterklaas #Pieten #Pietenblog #Vrijthof #Maastricht #MuseumaanhetVrijthof #Vogelstruys

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht