Maastricht

In Maastricht aangekomen ziet het stationsplein er onherkenbaar uit. De bouw van de

nieuwe fietsenstalling is al heel wat gevorderd maar gelukkig komt Sinterklaas met de boot naar Maastricht en niet met de trein…

Op hun gemak wandelen de pieten meteen naar hotel de ‘Poshoorn’ daar logeerden zij vorig jaar immers ook. Leerpiet loopt zuchtend en steunend achter de pieten aan. Hij kan niet op z’n gemakje wandelen, hij draagt en sleept alle koffers mee. ‘Ze zijn een ‘t’ vergeten!’ zegt Leerpiet als ze voor het hotel staan. Dit jaar schrijven de pieten zich gewoon in als: Hoofdpiet uit Madrid, Hulppiet uit Madrid en Leerpiet, ook uit Madrid. Het bezoek van de pieten hoeft dit jaar immers geen geheim te zijn en zich verkleden doen ze ook niet meer! ‘Jammer dat verkleden niet verplicht is in Maastricht!’ zegt Leerpiet teleurgesteld. Aan het einde van de dag gaan de pieten nog even een drankje drinken in het café van het hotel. Tot de grote verbazing van Hoofdpiet én Hulppiet bestelt Leerpiet de drankjes in vloeiend Maastrichts: : ‘Drei pèls vaan ’t vaat geere en gét neutsjes...’

#Maastricht #stationmaastricht #Sinterklaafabriek #Sinterklaas #Pietenblog #Leerpiet #Hulppiet #Poshoorn #hoofdpiet

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht