De Leerpiet

Een Leerpiet! Wat weet die nou van het opstarten van een Sinterklaasfabriek! Hij komt net kijken! Hoofdpiet en Hulppiet weten wel dat Leerpiet een hele goeie is, maar hij moet nog veel leren en wat hun betreft voorlopig hier, in Spanje! ‘Kunnen wij in Maastricht ook nog eens op een jonge Leerpiet letten!’ moppert Hulppiet.

De treinreis van Madrid naar Maastricht duurt lang en er is dan ook meer dan genoeg tijd om de veranderingen nog eens te bespreken. Veel tijd wordt echter besteed aan het beantwoorden van de vele, vele vragen van Leerpiet. ‘Vieren ze in Maastricht echt het hele jaar carnaval, is het waar dat ze alleen Maastrichts en Engels spreken, hebben jullie écht boven op een brug gelopen en André Rieu en de burgermoeder ontmoet en zijn jullie door de politie gevangengenomen enz. enz. Toch waren Hoofdpiet en Hulppiet er vóór Luik in geslaagd de plannen te bespreken én Leerpiet uitgebreid te vertellen hoe het allemaal had kunnen gebeuren. Al in Madrid had Hulppiet tegen Leerpiet gezegd dat hij nog veel moest leren en dat hij mag beginnen met het dragen van de koffers én met het oefenen van het Maastrichts…


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht