Een nieuwe piet


In Madrid heeft Sinterklaas de belangrijkste pieten bij elkaar geroepen. Hoofdpiet en Hulppiet zijn daar natuurlijk bij.

‘Het is weer bijna zover!’ zegt de Sint, ‘De Sinterklaasfabriek in Maastricht moet weer worden opgestart!’. Hoofdpiet en Hulppiet kijken elkaar aan en zeggen tegelijk: ‘Ja, inderdaad. Het wordt tijd!’. Sint vraagt de pieten om vandaag nog te vertrekken. De pieten hebben tijdens hun vakantie en in het afgelopen jaar natuurlijk al veel plannen gemaakt. Ze zijn er klaar voor!

‘Er is nog iets,’ zegt Sinterklaas. ‘Er gaat dit jaar een derde piet mee. Al die veranderingen die jullie willen aanbrengen én de voorbereidingen zorgen voor veel werk. Een extra piet lijkt mij wel nodig.’ Even is het stil. Hoofdpiet en Hulppiet kijken elkaar aan. Is dat nu wel nodig en wie zou die derde piet zijn?

Net als heel veel mensen houden de twee pieten niet van veranderingen. Vorig jaar ging het toch prima, uiteindelijk tenminste… Oké, het kostte wat moeite om een goed gebouw te vinden en het Maastrichts bleek een ingewikkelde taal en ze waren bijna door de politie opgepakt en er moest hard gewerkt worden om de fabriek klaar te krijgen maar…

‘Ik heb besloten een Leerpiet mee te sturen. Hij is nog jong maar hij heeft tijdens de lessen laten zien dat hij het in zich heeft om een uitstekende piet te worden!’ legt Sinterklaas uit.

#Pieten #Pietenblog #Sinterklaas #Sinterklaafabriek #Maastricht #hoofdpiet

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht