Een strand in Spanje

‘Vijfduizendzeshonderd! Vijfduizendzeshonderd kinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, tantes en ooms, vijfduizendzeshonderd, ongelooflijk!’ Hoofdschuddend en in zichzelf mompelend zit Hulppiet voor zich uit te kijken.

Sinterklaas kijkt stilletjes in de verte. Zijn mijter heeft hij afgezet. Sint geniet van zon, zee en een rustig strand. Hulppiet hoort hij niet.

Ook Hoofdpiet zit stilletjes voor zich uit te kijken maar de schijn bedriegt. In zijn hoofd, hij is niet voor niets Hoofdpiet, buitelen nieuwe plannen over elkaar heen. ‘Als volgend jaar de fabriek van SAM weer kon worden gebruikt! Als wij eerder met de inrichting kunnen beginnen! Als méér pieten mee naar Maastricht mogen reizen!

‘Elfduizendtweehonderd, volgende keer moet dat elfduizendtweehonderd worden!’ roept Hulppiet plotseling. Sinterklaas en Hoofdpiet kijken verstoord en een beetje boos op. ‘Sorry!’ zegt Hulppiet. ‘Moet kunnen!’ antwoordt Hoofdpiet. ‘Dát zou mooi zijn!’ voegt Sinterklaas daaraan toe.


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht