Klaar is de fabriek!

Er was heel wat werk aan de winkel! Weken hebben Hoofdpiet en zijn hulppieten gewerkt om de fabriek in te richten en klaar te krijgen. Nu is het zover! Sinterklaas is inmiddels in Maastricht aangekomen en afgelopen vrijdag hebben de pieten hem de fabriek laten zien! ‘Wat een werk hebben jullie verzet!’ prijst de Sint zijn pieten. Hoofdpiet en Hulppiet kijken elkaar trots aan. Het wás ook een heel karwei.

Ze laten Sinterklaas het ‘zenuwcentrum’ zien, hier worden de vragenlijstjes van de kinderen gelezen, dan de ‘pepernotenafdeling’ met de oven waarin de pepernoten worden gebakken, de ‘cadeauafdeling’ en de ‘inpakafdeling’ waar pieten straks de pakjes in mooi sinterklaaspapier gaan verpakken.

Tot slot laten de pieten Sinterklaas zijn werkkamer zien. ‘Maar dát is prachtig! Wat zal ik

graag, na een drukke dag én avond, hier even komen zitten. En werken natuurlijk!’ Ook Hoofdpiet heeft hier zijn kantoor. Sinterklaas dankt Hoofdpiet en Hulppiet nogmaals. ‘Eén ding nog,’ zegt hij, ‘het is wel wat koud! Verwarming van zo’n grote fabriek is natuurlijk ook moeilijk!’. ‘De pieten werken hier zó hard, ze hebben het juist warm!’, antwoordt Hoofdpiet.


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht