En dan...

November 16, 2016

Bijna even snel als hun ‘vriend’ verlaten de pieten de wagon en lopen zielig en stil langs de verkeerde kant het station uit. Over de rails naar de loopbrug die naar de andere zijde van het spoor gaat. Daar gaan ze even op adem komen. Ze zitten en zwijgen, zielig en stil…

Een langs wandelende heer ziet de zielige, zwijgende pieten en vraagt wat er aan de hand is. De pieten herkennen de vriendelijke meneer van het Vrijthof! Misschien is het de teleurstelling, misschien is het de aardige meneer, misschien zijn de pieten gewoon moe, Hoofdpiet vertelt het hele verhaal: de vergadering, hun reis, de zoektocht en de vele tegenslagen.

 

De meneer luistert aandachtig. ‘Mesjiens weet iech wel get ’, zegt hij. ‘Kom 'ns mit, t is mèr 'n klein stökske laope.’ De meneer vertelt de pieten dat hij van SAM is, een organisatie die werkplaatsen verhuurt aan kunstenaars.

Soms höbbe veer panden die te groet zien veur kunstenere. Heij bijveurbeeld, steit 'n groet febrik-echtig gebouw. Geer kint der zoe in! O, kom maar eens kijken!’ De meneer maakt het grapje in de hoop de pieten wat te kunnen opvrolijken. Dat is niet nodig. Met open monden die tegelijk lachen en met opengesperde ogen die het niet kunnen geloven rennen de pieten naar het gebouw. ‘Ideaal!’ roept Hoofdpiet. ‘Prima plek en niet duur denk ik!’ voegt Hulppiet toe. De meneer van SAM ziet met plezier hoe de pieten oprecht opgelucht zijn. ‘Zalle veer ´ns kieke wat veer kinne aofspreke?’, vraagt hij met een glimlach… En dan komt alles nog goed!

 

De laatste ‘skype’ met de Sint werd een hele vrolijke. ‘Nou, schiet op. Er is werk aan de

 winkel, aan de fabriek!’ grapt Sinterklaas.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

November 17, 2017

November 14, 2017

November 8, 2017

November 4, 2017

November 1, 2017

October 25, 2017

October 19, 2017

October 12, 2017

December 10, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht

© 2016 -2017 by Kiwanis.

​Adres Sinterklaasfabriek: 

SAM Decorfabriek

Meerssenerweg 215, 6224 AE Maastricht

Pers: 06-52698063

Eventinformatie:06-83190746