Het station

Teleurgesteld wandelen de pieten naar hun hotel. Zelfs de vriendelijke wens van de museumdirecteur kon hun niet in een betere stemming brengen. Na het eten werd met Sinterklaas geskyped. Onder de indruk van hun ijver én hun teleurstelling wenste hij de pieten geluk met hun onderzoek bij het station. ‘Doet jullie best! Na juli hebben wij nog maar drie maanden!’ Hij klikt het beeld weg en mist zo de bezorgde gezichten van zijn pieten.

Meteen na het ontbijt gaan de pieten naar het station, vandaag zijn ze ‘skaters’ met skateboard natuurlijk! Op het stationsplein komen de pieten een andere skater tegen. Hij wil graag wat meer weten over hun skateboard en samen gaan ze een kopje koffie drinken. Twee koppen koffie later weten de pieten dat bij het station ‘heeel veeel lege ‘fabriek-achtige’ gebouwen zijn te vinden. Ze mogen meelopen met hun nieuwe vriend. ‘Waarom die fabrieken?, vraagt de skater. Ook nu vertellen de pieten niets over de plannen van Sinterklaas en zeggen dat zij een paar muren zoeken om wat tekeningen op te schilderen. Ze wandelen samen het station in en via een opening in een hek bereiken zij de

treinsporen. Als ze bij een oude treinwagon komen blijkt dat die wel eens open staan. ‘Kom! Binnen kunnen wij rustig zitten en rondkijken’. De skater gaan als eerste naar binnen! Er staan inderdaad nogal wat lege gebouwen langs de spoorlijnen en transport is geen probleem. ‘Buiten het centrum, hoog hek om de gebouwen, ideaal!’, fluistert Hoofdpiet.

‘Handen omhoog! Stil zitten! Laat die handen zien! Beweeg je niet!’ Terwijl de skater handig via de open deur naar buiten vlucht, zitten de pieten doodstil te wachten op wat komen gaat. ‘Nou komt er nog wat van!’ Naast de twee pieten staat een politieagent. ‘Ik wwweet niet wat u bbbedoelt meneer?, stottert de Hoofdpiet. Dicht bij hun oren schreeuwt de politieman: ‘Wat moet dat hier!’

Weer kunnen de pieten het echte verhaal niet vertellen. Hoofdpiet mompelt iets over ‘tekeningen schilderen’ en Hulppiet jokt over een skate-wedstrijd. ‘Hebben jullie gisteren niet boven op de Hoge Brug gelopen?’ ‘O jee, dit is heel erg!’ denkt Hoofdpiet… De agent vindt de pieten eigenlijk een beetje zielig. ‘Ik geloof niets van ‘tekeningen schilderen’ en een skate-wedstrijd, maar jullie verdwijnen uit deze wagon en uit het station!’ zegt hij plotseling. ‘Nu meteen!’ schreeuwt hij veel harder.

#Sinterklaas #Sinterklaafabriek #stationmaastricht #Pietenblog

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht