Het Bonnefantenmuseum


Bij de hoge brug aangekomen kunnen de pieten de verleiding niet weerstaan om niet óver de brug te lopen maar boven óp de brug. Onder luid applaus worden zij aan de overkant verwelkomd! Pas dan zien de pieten dat ‘óp de brug lopen’ streng verboden is! Ze haasten zich langs de bibliotheek en lopen over de Avenue Céramique naar het gebouw met de rare raket-toren. Vóór het gebouw zien ze een grote, echte fabriekshal, de Wiebenga-hal. ‘Prima plaats voor pakjesfabriek!’, zegt Hoofdpiet.

Bij de receptie vragen de pieten of zij de directeur van het museum kunnen spreken. ‘Waar gaat het over?’, vraagt de receptioniste. ‘Wij willen de hal hiervoor huren.’, zegt Hoofdpiet. ‘Of kopen!’, voegt Hulppiet toe.

De receptioniste belt met de directeur: ‘Er staan hier twee heren die de Wiebenga-hal willen huren!’ ‘Of kopen!’, voegt Hulppiet weer toe. Even later komt de directeur de mooie grote houten trap afgelopen. Handen worden geschud, namen worden genoemd en de pieten krijgen zelfs een visitekaartje. ‘Heren, ik kan kort zijn. De hal is niet te huur en zeker niet te koop! Wat is eigenlijk de bedoeling?’ De directeur is duidelijk verbaasd én nieuwsgierig! Hoofdpiet vertelt de directeur alleen dat ze een fabriekshal zoeken in Maastricht. Niet waarvóór! Eén die gemakkelijk bereikbaar is. Niet waaróm! De directeur denkt na, krabbelt achter zijn oor en zegt dan: ‘De enige plaats waar je dat kunt vinden is het station. Langs het spoor staan nogal wat lege gebouwen…!’ De pieten kijken elkaar aan. Op beide gezichten verschijnt een wat domme glimlach. Natuurlijk, dat zij daar niet eerder aan hadden gedacht, het station!

Opnieuw handenschuddend nemen zij afscheid. ‘Veel dank directeur!’ ‘Hou mij op de hoogte!’ antwoordt de directeur

#Bonnefantenmuseum #Pieten #Sinterklaafabriek #AvenueCéramique

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht