Het kasteel van André Rieu en de ENCI

‘Wat zei die meneer op het Vrijthof ook alweer?’ vraagt Hulppiet. ‘Hij zei iets over een kasteeltje van André Rieu.’, antwoordt Hoofdpiet. In hun hotel zien de pieten op hun kaart dat het kasteel langs de Maas ligt, tegen de St. Pietersberg en waarschijnlijk verscholen tussen hoge oude bomen! ‘Ideaal!’, zegt Hoofdpiet, ‘Wij gaan kijken!’ Vanwege de tegenvallende reacties op hun carnavalskostuum, besluiten de pieten vandaag vakantiekleren te dragen! Het is een flinke wandeling van het hotel naar het kasteeltje. Bij de kasteelpoort aangekomen trekken zij aan de oude bel. ‘Boe mèt kin iech uuch helpe?’ De stem én de vioolmuziek komen uit een kastje aan de muur. Het duurt even voordat over en weer wordt begrepen wat de bedoeling van het bezoek is. De kasteelheer, dé André Rieu, vertelt hun dat er echt geen ruimte meer is. Het kasteel is al druk bevolkt. Er wonen wel honderd mensen, alle muzikanten van het orkest mét hun instrumenten! Het is écht helemaal vol! ‘Maar…’, besluit de heer Rieu: ‘Gèt weijer daor steit 'n groet gebouw! Dao kinste 'ns probere!’

Iets verder naar het zuiden vinden de pieten inderdaad een grote, bijna verlaten lijkt het, fabriek. De ENCI! Zó groot dat de pieten al dromen van pakjes maken voor heel Nederland, misschien wel voor de hele wereld! Hoofdpiet zoekt op zijn telefoon ‘ENCI’ op en komt er snel achter dat hier, cement werd gemaakt, dat de Mosasaurus hier is gevonden, de oehoe in de oude mergelgroeve broedt en hier het Pieterpad stopt! Terwijl zij rondlopen en steeds omhoog moeten kijken naar de hoge gebouwen, komt een heer op hun af gelopen. Ook hier, horen zij, is er geen plaats voor een fabriek…

Terwijl de pieten langs de Maas terugwandelen onder de grote Kennedy-brug door, zien ze aan de overkant een groot gebouw met daarvoor een raket-achtige toren. ‘Dat lijkt mij een interessant gebouw!’, zegt Hoofdpiet, ‘Laten wij eens gaan kijken!’. ‘Volgens mij is het een museum!’, zegt Hulppiet.

#AndreRieu #Enci #Ainsi #Sinterklaas #Sinterklaafabriek #Pieten #Maastricht #kasteel

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht