Madrid, juli 2016


‘En nu is het afgelopen!’, brult Sinterklaas. Na een flinke klap op de tafel zijn de pieten eindelijk stil geworden! Al meer dan een uur maken de pieten ruzie en geven ze elkaar de schuld! Wat is er gebeurd? De laatste jaren had Sint vaak problemen met het transport van de pakjes én met zijn eigen reis naar Maastricht. De pieten raakten álles kwijt, de weg, de pakjes, zijn mijter, de staf en zelfs zijn paard ‘Amerigo’!

‘En dat ‘kwijtraken’ moet óók afgelopen zijn!’, zegt Sinterklaas en weer slaat hij met zijn vuist op tafel. ‘Hou op met elkaar de schuld te geven en bedenk eens een oplossing!’.

Een kwartier is het stil. Hier en daar wordt zachtjes gepraat. Eén van de hulppieten steek zijn hand op. ‘Zeg het maar hulppiet!’ zegt Sint. ‘Waarom maken wij de pakjes niet in Maastricht? Dan kunnen wij die in ieder geval al niet kwijtraken…’zegt de hulppiet. ‘Hoe kan dat? Waar zou dat moeten gebeuren? Is daar een cadeautjesfabriek?’ moppert een andere hulppiet. ‘Nou…’ zegt de Hoofdpiet. ‘Als daar een fabriek zou staan kan dat natuurlijk wél!’ De pieten beginnen enthousiast met elkaar te overleggen. Sinterklaas laat de pieten praten en wacht rustig af. Dat wachten wordt beloond!

Hoofdpiet stelt voor in Maastricht een fabriek te beginnen die, al in de herfst, pakjes zou moeten gaan maken. Als Sinterklaas in november op reis gaat naar Maastricht, kunnen alle cadeautjes al bijna klaar zijn! ‘Wij hoeven dan alleen de weg, de staf, de mijter en ‘Amerigo’ niet kwijt te raken’ zegt een hulppiet.

Als de vergadering is afgelopen heeft Sinterklaas besloten Hoofdpiet en een hulppiet naar Maastricht te sturen. Zij moeten daar stiekem op zoek gaan naar een groot gebouw om daar de cadeautjes te gaan maken. De volgende dag al vertrekken de pieten met de trein naar Maastricht.

#Sinterklaafabriek #Sinterklaas #Maastricht #Fabriek #Pieten

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Sinterklaasfabriek Maastricht