KIWANIS

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzetten voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. Op vele manieren proberen de clubs met hun vrijwilligers bij te dragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Door het opzetten en uitvoeren van allerlei activiteiten proberen de clubs geld te genereren (fundraising) om vervolgens het bijeengebrachte geld uit te geven aan goede doelen speciaal gericht op kinderen (fundspending).

De Sinterklaasfabriek Maastricht is zo'n project. De doelstelling van dit groots evenement? Kinderen laten stralen!

Missie

Met de doelstelling : “Laat kinderen stralen”  organiseren enkele Kiwanis clubs een nieuw en bijzonder evenement in onze Limburgse hoofdstad.

 

Door dit project is het mogelijk om vele kinderen van verschillende leeftijden op diverse manieren te laten stralen:

 

  • Kinderen die met hun familie een kijkje komen nemen in de Sinterklaasfabriek.

 

  • Leerlingen van het voortgezet onderwijs in Maastricht, die de mogelijkheid krijgen om hun maatschappelijke stage te doorlopen (vrijwilligerswerk) in de eerste Sinterklaasfabriek van Nederland.  

 

  • Studenten van de afdeling bouwkunde  van het ROC Leeuwenborgh die middels een praktijkopdracht meebouwen aan de totstandkoming van het interieur van de Sinterklaasfabriek.

 

  • Kinderen van diverse clubs en verenigingen in de omgeving van Maastricht die door hun bijdragen als vrijwilliger geld kunnen generen voor hun clubkas.

 

  • Kinderprojecten (goede doelen) die in een later stadium financieel ondersteunt worden met de opbrengsten van de exploitatie van de Maastrichtse Sinterklaasfabriek. 

Meer informatie over onze club of Kiwanis Nederland vinden op het internet: www.kiwanis.nl/charlemagne en www.kiwanis.nl

Sinterklaasfabriek Maastricht